#CENTHRA telah bersama-sama delegasi #MACSA melakukan kunjungan hormat keatas …
Posted On August 27, 2019
0
831 Views
#CENTHRA telah bersama-sama delegasi #MACSA melakukan kunjungan hormat keatas Pengerusi #SUHAKAM, Yang Berbahagia Tan Sri Othman Hashim di pejabat SUHAKAM.
Delegasi #MACSA telah memberikan taklimat mengenai gerak kerja pertubuhan Islam Bukan Kerajaan yang bersama-sama di dalam proses #UPR serta memperjuangkan hak asasi manusia yang selari dengan Perlembagaan Persekutuan dan menyantuni acuan undang-undang Negara dan prinsip-prinsip syariah.
Pertemuan dan perbincangan pada hari ini diharap dapat memperkukuh usaha kerjasama sedia wujud di antara CENTHRA, MACSA dan SUHAKAM dalam mempromosi dan mempertahankan hak asasi manusia di negara ini.
Source – Centhra Facebook Page
BersamasamaCENTHRAcenthra malaysiaCentre For Human Rights Research and AdvocacydelegasiHormatkeataskunjunganMACSAmelakukantelah